Hej allihopa!

Ett nytt år innebär att vi drar igång en ny tävling i och med årsskiftet. Årets tävling kommer gå till på samma sätt som tidigare år, men vi kommer som nyhet att räkna ut poängen procentuellt med en ny lista för våra klubbrekord.

Tidigare år har vi jämfört inkomna arter med den listan som speglar rekord tagna över hela världen, men från och med 2024 så räknas poängen ut ifrån arter endast tagna inom Malung-Sälens kommun. Som tidigare gäller följande regler för anmälan:

  1. Giltigt medlemskap i klubben.
  2. Arten ska vara fångad i Malung-Sälens kommun.
  3. Anmälan ska ske inom 5 dagar från fångstdag.
  4. Datum, fångstplats, fiskemetod, längd, vikt ska finnas. Gärna ett foto!

Det har tidigare inte varit något krav på att fisken måste fotas, men vi ser gärna att det finns ett foto på fångsten för de som har möjlighet att bifoga ett sådant. Fotona kan sedan komma att användas/läggas upp i ett album kopplat till arttävlingen/klubben.

Fler fiskar av samma art får givetvis anmälas, men det är den fisk med högst vikt/poäng som räknas med i tävlingen. Inga konstigheter.

VINSTER!
Totalvinnaren belönas med 1000:-. Därefter kommer de med högst poäng i kategorierna GÄDDA, ABBORRE, ÄDELFISK (öring/röding/harr) samt VITFISK (ny från 2023) att belönas med 500:- vardera. Detta innebär att den som tar hem segern i alla kategorier kan gå hem med presentkort hos Malungshandlarna till ett värde av 3000:-.

NÄR UPPDATERAS TÄVLINGEN?
Får ofta frågan vad gäller uppdateringar och att det inte sker så snabbt alla gånger, men med jobb och studier har det inte alltid funnits tid. Våren 2024 kommer inte vara ett undantag. Jag är inne på sista terminen i mina studier och planeras ta examen i maj, så bekräftar jag inkomna arter så läggs dem in i tävlingen – även om inte uppdatering sker direkt.
Uppdateringar kommer däremot att ske tätare när jag ser att fler är aktiva och fiskar/anmäler arter. Hoppas detta är okej, annars tar jag tacksamt emot synpunkter.

Tomas och Melker Arwidsson inviger årets tävling med lite fiske efter lake så här kommer årets första uppdatering!

Ha det gott i vinter!
/ Jessica